Geloasă sau ușor posesivă ?

Ca să evităm monotonia şi să mai supăr şi bărbaţii, nu doar femeile : femeia trebuie să fie uşor posesivă, niciodată geloasă.
Gelozia este o isterie continuă, e pentru cuplurile nepotrivite şi pentru nevrotici şi, în final, va duce la ruptură. Sau la paranoia. A trăi cu o femeie geloasă e iadul pe pământ. Dacă te păcăleşti că e geloasă pentru că e îndrăgostită de tine, vei trăi coşmarul vieţii tale. Vei experimenta toate trăirile negative ale unei relaţii de cuplu. Vei fi suspectat, controlat şi hăituit de cea pe care de bunăvoie ţi-ai ales-o, pentru un timp, ca iubită. Vei afla cum cele mai nevinovate acţiuni sau discuţii ale tale cu diverse personaje feminine vor lua proporţii inimaginabile.

Gelozia nu e din dragoste însă un anumit grad de posesivitate – da. Femeia uşor posesivă e cea care va ţine relaţia mereu vie pentru că posesivitatea ei va fi magnetul care te va aduce mereu lângă ea. Te va face să-ţi doreşti să fii mereu lângă ea, nu vei mai dormi bine fără ea, nu vei mai gândi bine fără ea. Nu are nevoie de cuvinte pentru a te aduce constant lângă ea pentru că ea comunică şi funcţionează pe altă frecvenţă. Dintr-o singură privire a ei vei şti ce aşteaptă şi ce te aşteaptă.

Firile pasionale sunt posesive. Dacă vrei o viaţă lină, dacă vrei ca toate zilele şi nopţile să-ţi semene între ele, să fugi de femeia pasională, să cauţi femeia cu preocupări şi reguli bine stabilite dar cel mai probabil vei sfârşi în braţele uneia geloase pentru că în ea vei vedea, pentru o vreme, ceea ce-ţi doreşti. Pentru că, pentru o vreme, te vei teme de femeia pasională.

Femeia pasională dă dependenţă, o dependenţă de care nu vei mai scăpa indiferent dacă vei rămâne sau nu lângă ea. Nu vei mai putea şterge urmele lăsate de ea. Trebuie să înţelegi BINE lucrul ăsta înainte de a te apropia de ea pentru că odată ce ai intrat pe teritoriul ei, EŞTI AL EI. Nu-ţi vei mai dori să fii vreodată al alteia dar e bine să înţelegi ce simte şi cum funcţionează ea. Ideal ar fi să simţi la fel şi firile pasionale, de regulă, se recunosc. Un bărbat pasional va înţelege întotdeauna posesivitatea femeii pasionale şi se va hrăni cu ea. Un altul – nu. Un bărbat obişnuit (temperat) nu face diferenţa între gelozie şi posesivitate. El va trăi acelaşi coşmar şi lângă una şi lângă alta şi e de dorit să nu stârnească interesul unei femei pasionale, să nu ceară dacă nu face faţă pentru că se va simţi sufocat de posesivitatea ei. Va vrea linişte când ea e un vulcan, va vrea să mediteze când ea va vrea să-i stea în braţe…de coşmar.

Lăsând la o parte femeia temperată (care îţi va oferi o viaţă sigură şi liniştită), cum deosebeşti femeia geloasă de cea pasională ? Care va încerca să-ţi atragă atenţia ? Cu siguranţă cea isterică şi geloasă, în niciun caz cealaltă. Chiar dacă e mult mai senzitivă decât cea geloasă şi te poate aduce lângă ea aproape fără efort, femeia pasională NU VA FACE NICI UN PAS SPRE TINE. Nu pentru că nu ştie ce vrea; ştie foarte bine, e suficient să te privească doar trei secunde în ochi ca să ştie dacă te vrea sau nu dar dacă te vrea să nu crezi că va îţi va sări de gât în secunda patru. Nu te va suna, nu-ţi va trimite mesaje, nu va face tumbe în faţa ta ca cealaltă.

Cea isterică, în schimb, ştie că trebuie să lupte ca să te aibă, ştie că trebuie să-ţi iasă constant în cale că altfel o uiţi. Dacă te laşi păcălit de jocul ei de rol, o vei obliga să lupte continuu pentru tine pentru că pentru ea orice relaţie e o luptă. Se va simţi în pericol din cauza fiecărei femei din preajma ta şi, mai ales, o va simţi pe cea pasională şi puterea ei asupra ta. Restul e de coşmar…va fi o relaţie ratată, vei fi lângă ea o vreme, te vei lămuri şi vei pleca.

Cea pasională nu va face nimic din ceea ce face cea geloasă. Ştiind ce forţă are în ea, te va urmări foarte atent pentru a vedea dacă eşti pregătit pentru ce are ea de oferit. Dacă te mai învârţi şi în jurul alteia, nu eşti pregătit şi nu te vrea. Ea vrea un bărbat interesat de ea, nu de alta. Dacă îţi imaginezi că nu e interesată de tine pentru că nu te caută, te înşeli; e doar pentru că nu te-ai apropiat suficent de mult de ea, iar dacă te apropii, trebuie să fii conştient că nu mai e cale de întoarcere. Dacă vrei să scapi, să fugi acum pentru că mai târziu va fi prea târziu. Spre deosebire de cea isterică, femeia pasională nu te vrea dacă nu o vrei tu. Ea va fi ca o felină care îşi pândeşte prada şi se joacă cu ea până o va face să-i calce teritoriul. Din momentul ăla prada e a ei, din momentul ăla va fi de vis, veţi trăi ceea ce doar două firi pasionale pot trăi atunci când se întâlnesc.

Cu femeia pasională nu te joci. De ea nu te apropii dacă te simte slab, dacă te simte nesigur. Te lasă o vreme să creşti, să strângi suficientă forţă să-i calci teritoriul. Însă fii foarte atent, să nu crezi că va fi la fel ca şi cu cealaltă, că stai cu ea până îţi trece şi apoi pleci…cu ea nu-ţi trece, cu ea mai tare te ia ! Din cauza asta nici nu te va aborda vreodată după cum te aştepţi; ştie ce dependenţă vei dezvolta şi vrea să se asigure că eşti pregătit pentru asta. Ştie şi ce dureroasă va fi pentru tine despărţirea de ea (pentru că nu eşti primul din viaţa ei !!) şi nu vrea să-ţi producă o suferinţă de care unii nu scapă în ani. Asta pentru că ÎNTOTDEAUNA ea va fi cea care va pleca. Tu nu vei putea pleca, nu vei avea motive dar e foarte posibil să-i dai ei motive să plece dacă nu eşti pregătit, dacă ai chef de jocuri, de relaţii deschise, dacă ai dor de libertate şi de ducă.

Pentru o relaţie cu femeia isterică nu-i niciun secret, ea te vrea înainte s-o vrei tu, va fi geloasă în orice condiţii şi fără motiv, iar tu vei da mereu explicaţii pentru cele mai neînsemnate intenţii ale tale. Cu cea pasională, în schimb, trebuie să fii foarte atent să nu-i dai motive REALE să fie geloasă. Va suferi, iar pentru asta tu vei suferi infinit mai mult. Îţi va intra atât de mult sub piele şi în suflet încât atunci când va pleca, vei fi alt om. Unul veşnic incomplet fără ea.

Pentru toate astea aşteaptă. Să creşti, să ai forţă, să fii pregătit. Dacă vei crede că e o femeie ca toate celelalte poate chiar mai puţin, nu cunoşti prea bine femeile. Într-o zi le vei cunoaşte şi nu-ţi vei mai dori altceva.

One thought on “Geloasă sau ușor posesivă ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *