Chimia dintre retro-rock și folk : Alchimia lui Marius Matache

Chimia dintre retro-rock și folk. Albumul ˝Alchimie˝ al artistului Marius Matache, interpret acustic de indie & folk, doctor în chimie și blogger .

Pentru început, vă recomand spre audiție piesa ˝Dali ˝. O piesă spumoasă, plină de umor, interpretată cu cea mai caldă voce.

Iar pentru cei care nu cunosc piesele primului album, ˝HOINAR prin Piața Matache˝, aici se află întregul album :

Pentru realizarea și a celui de-al doilea album, ˝Alchimie˝ a lucrat o echipă de profesioniști :

1. Victor Panfilov – producător muzical, orchestrator, masterizare, chitări electrice, idei geniale;

2. Sorin Poclitaru – textier, organizator de spectacole, președintele Asociației F.A.I.R. (casa de discuri unde apare Alchimie), prietenie temeinică;

3. Cristian Mihai – nai, voci auxiliare, de multe ori genial;

4. Radu Tudoroiu – copertă, conținut foto și video, my brother from another mother;

5. Vlad Dulea – management&strategie, plus prietenie;

6. Cristian China-Birta – branding&PR, social media, bere; Vlady Săteanu – basist de vis, pe ce (corzi) pune mâna, iese magie;

7. Vladimir Sergheev – tobe, umor, implicare;

8. Lyuben Gordievsky – keyboards, vorbește aceeași limbă ca Victor (nu doar rusă, ci și muzică pe pâine);

9. Alexandru Panfilov – chitări electrice, tinerețe, viitor invitat de G3.


Lansarea albumului ˝Alchimie˝ a fost concepută diferit, ca o campanie de crowdfunding cu finanțare flexibilă. Dacă iubiți muzica de calitate, dacă iubiți muzica românească, sunteți invitați să susțineți acest proiect muzical. În urma contribuției financiare veți putea obține albume cu autografe, tricouri personalizate Alchimie, bilete la spectacolul de lansare în București și multe alte premii pe care vă invit să le descoperiți aici.

Nu sunt iubitoare de muzică folk. Ascult cu plăcere pop rock, hard rock, rock alternativ, muzică clasică, jazz, chill-out etc, dar niciodată folk. Am ascultat astăzi albumul ˝HOINAR prin Piața Matache˝ și l-am ascultat cu multă plăcere. O muzică plăcută, diferită de multe zgomote pe care unii o numesc azi muzică. O muzică cu mesaj, cu încărcătură emoțională și cu umor. O muzică frumoasă, curat românească. Îmi amintește de filmele vechi românești, cu Iancu Jianu și alții ca el.

Muzica lui Marius Matache îți răscolește amintiri pe care le credeai de mult uitate. Îți trezește sentimente care se vor lăsate în voie să crească. Un gen de muzică prea curată și prea fragilă pentru a putea răzbate prin jungla industriei muzicale fără ajutorul nostru, al iubitorilor muzicii ca terapie pentru suflet.

Ascultă-l pe Marius Matache și dă-l mai departe !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *