Femeia-tigru

Să nu provoci femeia-tigru dacă nu ești pregătit(ă) pentru surprize neplăcute ori dacă ai impresia că le-ai trăit pe toate în viața asta. Să nu o provoci dacă nu știi ce furtună dezlănțui cu imprudența ta și să-ți fixezi mai bine definiția omului puternic.

Femeia-tigru se poate controla foarte bine în cele mai multe situații și poate îndura multe în așteptarea momentului atacului. Există, însă, și momente în care pierde controlul complet, iar șansele de a supraviețui unei confruntări directe cu femeia-tigru dezlănțuită scad pe măsură ce o enervezi. Taie in carne vie cu zâmbetul pe buze dacă situația o cere. Dacă faci imprudența de a te păcăli cu blândețea ei aparentă, vei fi surprins(ă) găsind-o în secunda doi cu ghearele înfipte în gâtul tău savurându-ți nedumerirea și panica și singurul lucru inteligent pe care îl poți face atunci e să o lași să-ți adulmece furia și revolta, să vadă dacă vrea să te atace din nou.

tigru

Să nu o provoci dacă vrei liniște în preajma ta și dacă nu vrei să-i simți răsuflarea în ceafă la fiecare mișcare a ta, pentru că până nu se va calma, nu te va lăsa să respiri în voie. Iar dacă îi mai fluturi mult lesa prin fața ochilor, la un moment dat ți-o va smulge cu tot cu braț.

Nu avem aceleași reacții ca cei din jurul nostru pentru că avem caractere și temperamente diferite. Pentru că simpla dorință și obișnuință de a fi ascultați orbește nu ajută la nimic dacă nu ne străduim să înțelegem că subordonăm oameni, nu funcții și nici profesii. Într-un fel răspunde comenzilor un om coleric, în alt fel – unul melancolic. Dacă nu înțelegem nimic din toate astea ori nu ne pasă, să stăm departe de oameni, să nu provocăm oameni pe care nu-i cunoaștem ori nu-i putem stăpâni.

Am un temperament coleric combinat cu intuiție extravertă și afectivitate introvertă. Dacă nu cunoaștem psihologie, poate astrologia ne e mai acesibilă, poate ceva ne face să înțelegem că suntem diferiți și avem reacții diferite și nu ne vom mai minuna continuu de diferențele dintre oameni : Sunt o combinație stranie dintre Rac, Leu și Fecioară, după unii. Tigru, după alții. Tigroaică crescută de un Leu, slobozită prea devreme într-o lume plină de oameni prea domestici pentru gustul ei, prea mult dresați, prea pasivi și umili. Extrem de puțini sunt autentic și impresionant de puternici.

Nu cunoaștem oamenii din jurul nostru dar ne grăbim să punem etichete. Ne grăbim să îi catalogăm ca fiind agresivi fără să ne intereseze motivul pentru care au reacționat agresiv. Îi catalogăm drept dificili pentru că nu răspund bine la dresaj și pentru că nu au toleranță la isterie și trufie. Poate pentru că au și ei isteria și trufia lor.

Animal sălbatic, rebel și aventuros, femeia-tigru adulmecă pericolul cu o acuratețe care îți depășește cu mult capacitatea de înțelegere. De aici, viteza și agresivitatea reacțiilor. Pentru că ți-a anticipat și ți-a așteptat atacul ca să-ți răspundă pe măsură. Pentru că, dacă te crezi superior pentru că posezi niște titluri profesionale diferite de ale ei, vei avea surpriza să constați că puțin îi pasă de ele. Vei fi surprins(ă) că, în loc să-și plece spășită ochii, ea te va privi în ochi ca să vadă ce găsește DINCOLO de titluri, iar dacă acolo nu găsește un suflet viu, va da cu tine de pământ și nu vei avea timp să te ridici până nu termină ea cu tine.

Nu cunoaște și nu recunoaște poleiala dată de funcții și profesii. Cunoaște și recunoaște doar 2 caractere : ori ești un om integru și puternic, ori ești plin de trufie și laș. Pentru ea, nu ai funcție și nu ai profesie. Te admiră dacă ești cumpătat și calm, pentru că sunt trăsături care ei îi lipsesc. Dacă ești echilibrat și corect, te apreciază și te urmează. Dacă ești plin de ifose și de trufie, de repetate crize de nervi, nu te apreciază și nu te mai urmează și vei găsi în ea un om ostil, împiedicat și lent. Pentru că nu meriți cea mai bună versiune a ei. Este o formă de protest pe care nu o înțelegi. Și va fi așa până vei coborî pe Pământ, printre muritorii de rând, și vei înțelege că trebuie să fii ca ei ca să poți colabora eficient cu ei.

Dacă armele și argumentele tale sunt doar titlurile atârnate cu trufie pe perete, vei fi surprins(ă) când în 2 secunde le va smulge de acolo și le va distruge chiar în fața ta ca să vadă CE ALTCEVA ești fără ele. Iar dacă altă armă nu mai ai, își va înfinge ghearele adânc în sufletul tău pentru că din două vorbe te poate face să-ți stea inima-n loc. De nedumerire, de furie, de revoltă, de neputință ori de toate astea la un loc. Având-o de ceva timp în preajma ta, tăcută și neobservată, nu știi că, în loc să facă mătănii în fața ta și a altora ca tine, a preferat și a avut timp să-ți caute și să-ți descopere punctul slab și să fii convins(ă) că își va înfinge colții acolo unde te doare mai rău. Așa funcționează ea, așa a fost antrenată și asta știe să facă cel mai bine.

Are suficientă forță și cruzime ca să-ți sfâșie sufletul bucată cu bucată până vei (re)deveni OM. Până vei înțelege că nu ai decât 2 (două) opțiuni cu ea : ori i te așezi alături și îi explici pașnic ce vrei de la ea și sunt șanse mari să coopereze, ori te proptești în fața ei și începi să-ți urli frustrările așteptând ca ea să execute comanzile tale. Poți alege orice variantă dar să știi sigur că reacțiile ei vor fi diferite. Iar dacă nu ești în stare să o conduci pașnic, să fii convins(ă) că nu ești în stare să o stăpânești nici prin crize de nervi. Pentru că ale ei sunt și vor fi mereu mai puternice decât ale tale.

Are o agresivitate reactivă, adică întotdeauna va reacționa dacă și după ce o vei călca pe coadă nepermis de mult. O SINGURĂ DATĂ se va înfrâna din a-ți vorbi și a se comporta la fel cum o faci tu. A doua oară te va face să regreți că exiști. Și ea nu uită ușor că exiști.

Nu poți disciplina Tigrul care nu ascultă de nimeni. Iubește libertatea și independența, iar dacă vrei să îl subordonezi abuziv, devine excesiv de agresiv. Dacă ești inteligent, te poți folosi de agresivitatea ei pentru a-i da sarcini îndrăznețe, ce presupun perseverență și curaj. Îți urmează indicațiile dacă reușești să-ți păstrezi calmul pentru că doar așa va reuși să și-l păstreze și ea. Altfel veți trăi un haos complet.

Daca scopul tău este să îi faci zilele amare și să îi amintești constant de insuccese, vei avea parte constant de surprize neplăcute din partea ei. Dacă vrem să fim tirani cu cei din jurul nostru, să-i alegem pe cei supuși, umili, ipocriți și lingușitori pentru că avem suficienți în jurul nostru. Cu ei și din ei poți să faci ce vrei cu toate că e foarte posibil ca spiritul justițiar al Tigrului să reacționeze la fel de dur și la nedreptățile suferite de cei din jurul lui.

Iubitorii de feline înțeleg femeia-tigru. Iubitorii de feline știu și cum să îmblânzească femeia-tigru. Iubitorii de oameni, cu atât mai mult. Cu un temperament vulcanic și greu de stăpânit, prada ei va fi un bărbat alfa, capricios și aprig. O atrage personalitatea puternică, nu titlurile, funcțiile, proprietățile ori averile. Pasională, instinctivă și risipitoare de energie, îi place să se joace cu prada ei. Bărbatul slab îi inspiră milă, acela nu va reuși decât accidental să se afle în preajma ei și pentru foarte scurt timp. Dacă insistă să rămână lângă ea, o va face cât timp va suporta să sufere pentru că dacă el nu o poate stăpâni, va fi tiranică și dominatoare.

Dacă nu o provoci în mod repetat, nu o vei observa în preajma ta. Niciodată nu va ataca prima ori pe nedrept. În schimb omul umil, lingușitor, ipocrit și slab o instigă la conflict. Tupeul celor autodenumiți puternici o instigă la atac.

Cât despre cei care fluieră dezaprobator de pe marginea arenei, îi invit să aibă mai multă demnitate și mai mult curaj, mai puțină lașitate și mai puțină ignoranță atunci când vorbesc despre oameni și situații pe care nu le cunosc. Să-și trăiască mai mult propriile vieți, așa umili, supuși și călcați în picioare cum sunt, așa cum le place lor. Să înțeleagă că mereu vor avea în preajmă oameni diferiți de ei și e mai bine să stea în afara arenei atunci când se luptă titanii. Să-și păstreze ipocrizia și servilismul pentru cei cu apetit declarat pentru așa ceva. Cu consecințele de rigoare.

2 thoughts on “Femeia-tigru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *