Le datorăm totul părinților

Evoluția noastră în viață, la fel și involuția. Caracterul puternic ori slăbiciunea, ambiția și optimismul, orgoliul și dependențele, apetitul pentru dezvoltare continuă ori pentru declinul continuu. Modelul de comportament, modelul de familie și educația copiilor. Pentru tot ceea ce trăim părinții ne sunt exemplu ori, dimpotrivă, un antiexemplu.

provident

M-au învățat să nu cred în sacrificiu, ci să fac totul cu dragoste și pasiune. Să nu urmez tipare străine sufletului meu. Să dau totul unor oameni doar cât timp voi crede în ei. Apoi, în liniște, să plec. Să construiesc punți către oamenii dragi mie și să renunț atunci când m-am convins că nu e posibilă vreo legătură. M-au învățat să cred în mine și să ascult părerile celorlalți din pură politețe. Să am curajul să refac drumul ori să încep altul nou ori de câte ori e nevoie.

M-au învățat să nu accept compromisuri și situații care nu duc nicăieri. Să simt pericolul ce zace, de regulă, în cei mai blânzi și mai toleranți oameni. Să nu tolerez dualitatea și să nu inițiez ori să accept relații cu oameni limitați în gândire și comportament.

M-au învățat să nu mimez viața și nici sentimentele. M-au învățat să iubesc curat, total, fără orgolii și fără regrete dar și să am puterea să plec înainte de a fi prea târziu. Să-mi asum consecințele faptelor mele fără să caut vina în altcineva pentru că dacă mă aflu într-o situație ori într-un loc neplăcut, e doar vina mea că mă aflu încă acolo. M-au învățat să-i urmez doar pe cei mai inteligenți decât mine. Să fac propriile greșeli și să nu trăiesc viețile altora.

M-au învățat să iert dar să nu las nimic nepedepsit. Să nu tolerez mințile subțiri, perfide. Să dau mereu celuilalt mai mult decât poate duce și să las urme adânci în oameni.

M-au învățat să trăiesc. Să nu îmi însușesc ideile altora doar pe motiv că majoritatea face asta. Să fiu originală, intuitivă, îndrăzneață și suficient de rapidă în decizii încât să nu mă blochez în situații ori relații care nu mă mulțumesc pe deplin. Să fiu irațional de optimistă și să găsesc soluții în cele mai dezastruoase situații.

Dacă recunoștința pentru părinții tăi este cel puțin la fel de mare ca dragostea lor pentru tine, alătură-te campaniei trimițând un mesaj cu hashtagul #multumescparintilor și tag către pagina Mulțumesc părinților prin care vei fi înscris(ă) automat în tragerea la sorți din data de 20 aprilie 2017. Vei putea căștiga unul dintre cele 3 premii a câte 500 de lei ce se poate transforma într-un cadou drag pentru ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *