Seratele muzicale ale Bucureștiului

Prima experiență cu muzica a fost aceea că nu am vrut să am nicio experiență. Refuzul de a studia pianul la 8 ani a dus la studierea lui 30 de ani mai târziu. Pentru că există lucruri pe care trebuie să le faci în viață, iar orice lucru lăsat neterminat te urmărește până îl închei cu bine.

serate muzicale

Orice instrument ai studia, acesta îți va înnobila sufletul și îl va umple cu o căldură a cărei unică sursă este muzica clasică. Istoria muzicii, studiată la sfârșitul gimnaziului a trezit din nou interesul pentru muzica clasică, însă tot insuficient pentru a relua pianul prea curând.

Muzica clasică nu se ascultă în surdină, se ascultă la volum maxim în căști ori în sala de concert, iar cel mai nou eveniment de muzică clasică este cea de a treia ediție a Marilor Serate Muzicale ale Bucureștiului ce au loc la Opera Comică pentru Copii, între 1 și 6 iulie și  pe scena Ateneului Român, între 7 și 9 iulie. 9 zile de cultură muzicală, de delectare auditivă cu muzica pe care nu o mai regăsești decât dacă studiezi un instrument tu ori copilul tău, iar o apreciere a paginii Marile Serate muzicale ale Bucureștiului te va ține la curent cu toate informațiile legate de acest eveniment muzical.

Dacă îți este dor de muzica vulcanică a lui Beethoven, de muzica luminoasă a lui Mozart, de Bach, Enescu, Ceaikovski, Dvorak sau Schubert, Seratele Muzicale sunt ocazia perfectă de a retrăi cu nostalgie momentele în care ascultai la Filarmonică concertele de muzică clasică, de multe ori cu casa închisă, ori să asculți piesele pentru prima oară. Vei cunoaște în aceste zile dedicate muzicii interpreți consacrați români și de peste hotare și dacă iubești pianul, îl vei regăsi în interpretarea fiecărei piese în parte.

Iar dacă nu vibrezi pe ˝Sonata primăverii˝ lui Beethoven, o vei face sigur ascultând ˝La Campanella˝ lui Paganini și vei rămâne pentru totdeauna un iubitor al muzicii clasice de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *