Confort vizual cu lentile polarizate

Indiferent de vremea de afară și de anotimp, indiferent că e caniculă ori o proaspătă ninsoare, ochelarii de soare sunt vitali pentru sănătatea ochilor tăi. Mai mult, ochelarii de soare cu lentile polarizate sunt singurii care îți protejează ochii de reflexia și difuzia luminii.

Lumina soarelui este reflectată și în plan orizontal, iar o suprafață în mișcare (apa) o va reflecta în mai multe direcții. Lentila polarizată va permite pătrunderea doar a razelor verticale, fiind blocate razele orizontale reflectate de pe suprafețe orizontale ori în mișcare (apă, șosea, zăpezi întinse, plafonul mașinii) ce produc efectul de orbire temporară.

O pereche de ochelari de soare cu lentile nepolarizate, închise la culoare și fără filtru anti-UV, vor provoca dilatarea pupilei ceea ce va duce la mărirea suprafeței de incidență pentru razele UV. O pereche de ochelari de soare Pedro cu lentile polarizate va face diferența pentru confortul tău vizual, iar filtrul UV categoria 3 (transmitanță vizuală, cantitatea de lumină transmisă prin lentile, 8-18%) va completa protecția vederii oferind :

– confort vizual crescut prin eliminarea efectului de orbire cauzat de      reflexia luminii în plan orizontal,

– reducerea oboselii oculare,

– contrast clar și calitate mult îmbunătățită.

O pereche de ochelari de soare polarizați sunt un accesoriu important, indiferent de vârstă, destinație și anotimp și îți vor asigura confortul vizual iarna la schi sau pe orice întindere de zăpadă, vara în preajma apei strălucitoare (la mare ori la pescuit), oricând practici sporturi în aer liber ori șofezi. În contact cu suprafața (neregulată) a apei se produce difuzia luminii – lumina se reflectă în mai multe direcții crescând disconfortul vizual ce rămâne nemodificat în cazul purtării unei perechi de ochelari cu lentile nepolarizate.

Ochelarii polarizați pot fi cu lentile de diverse culori – maro, albastre, galbene, verzi, negre, roz, gri. Cei cu lentile galbene sunt perfecți pentru șoferii care conduc pe timp de noapte ori ceață și vizibilitate redusă. Lentila galbenă polarizată conferă contrast în condiții de ceață deoarece absoarbe lumina albastra, obiectele din câmpul vizual fiind percepute ca fiind mai luminoase și mai clare.

E foarte important ca ochii copiilor să fie protejați încă de la vârsta de 2-3 ani deoarece structurile oculare sunt încă incomplet dezvoltate, iar efectul distructiv (deteriorarea cristalinului) este cumulativ și începe din copilărie putând duce, în timp, la cataractă. De aceea, e necesară achiziționarea unei perechi de ochelari de soare copii pentru sănătatea ochilor copilului tău. Iar pentru ca toată familia ta să fie protejată, poți găsi o ofertă completă pe www.bestwatch.ro.

One thought on “Confort vizual cu lentile polarizate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *