Gradul de satisfacție al angajatului

Nu orice angajat este o slugă fără minte pe care tu, angajator ori pseudo-șef, să îl calci constant pe cap. Multe persoane au o personalitate și un caracter bine definite și nu au nevoie de restricțiile și indicațiile tale lipsite de logică. Multe persoane aflate în subordinea cuiva sunt oameni inteligenți, cu o stimă de sine sănătoasă și integri moral și profesional dar tu, un șef ori angajator mediocru, nu vei înțelege nimic din toate astea.

Nu orice individ e potrivit pentru a coordona alți oameni. Docilitatea idioată nu e o calitate, iar dacă ăsta e singurul lucru pe care îl pretinzi de la cei din subordine e semn că ești doar o simplă slugă a cuiva anume.

Dacă, spre nefericirea multora, coordonezi o echipă, fă un efort intelectual să deosebești omul inteligent de sluga fără minte. Pentru că în mod diferit le vei vorbi, te vor înțelege și te vor urma. Slugii fără minte îi poți vorbi oricum, oricum nu gândește singură și nu înțelege viețuirea în afara voinței stăpânului. Unui om inteligent va trebui să îi vorbești altfel pentru că ORICE îi vei cere ori îi vei spune, el va trece totul prin filtrul propriei rațiuni și va trebui ca totul să fie în concordanță cu înțelegereile contractuale, nu cu mofturile tale.

Înainte de a fi nemulțumit de un angajat, întreabă-te dacă angajatul este mulțumit de tine. Întreabă-te dacă îi respecți ÎN TOTALITATE drepturile și condițiile contractului de muncă și apoi întreabă-l ce anume îi lipsește pentru ca el să dea un maxim al muncii lui. Vorbește cu toți dinții, comunică, întreabă-l ceva, orice, ceva te-ar putea face să înțelegi ce situație aiurea tot creezi.

Dacă îți imaginezi că e suficient să plătești un angajat pentru a-i câștiga satisfacția și retenția pe termen lung, ești un șef și un angajator mediocru și mai ai multe de învățat. Pentru o slugă fără minte, banii și satisfacerea șefului sunt scopurile lui în viață. Pentru un om inteligent, banii sunt O MICĂ parte a contractului de muncă. Urmează apoi condițiile de muncă (ce impun un ritm de lucru de bun simț, nu după bunul plac al unora), calitatea umană, un program de muncă ce nu permite uzura fizică și psihică a angajatului și nici presiunea exercitată asupra lui și a muncii lui.

Dacă susții că un angajat trebuie să te asculte orbește pentru că îl plătești, poate nu ai aflat că plata este pentru munca pe care o prestează, nu pentru a-ți satisface ție mofturile ori pretențiile de angajator ori șef nesimțit pentru că, da, poți fi cu ușurință un angajator ori șef nesimțit.

Sluga fără minte te va asculta orbește cu cât vei fi mai abuziv pentru că ea nu știe decât să asculte orbește. Omul inteligent va renunța la penibila sumă pe care i-o dai drept salariu și va pleca imediat ce se va ivi ocazia.

Nu trebuie să fie un secret și nici să te intereseze că un angajat își caută alt loc de muncă. În situația asta trebuie doar să te întrebi : CARE sunt nemulțumirile lui ? Ce pot face să îl rețin ? Vei afla cu stupoare că, de cele mai multe ori, motivul plecării nu o reprezintă un salariu mai mare. De cele mai multe ori, omul inteligent caută calitatea umană și profesionalismul, ritmul de muncă ce nu implică o uzură fizică și psihică fără logică și sens.

Dacă ești un șef ori angajator de top, va trebui să știi ce așteptări are fiecare angajat de la acel loc de muncă. Dacă o persoană e interesată de ascensionare și dezvoltare profesională continuă, e inutil să încerci să îl aliniezi cu ceilalți pentru că îl vei pierde. El știe foarte bine care sunt condițiile normale de muncă și dacă tu nu le îndeplinești, te vei întreba de ce nu te ascultă până când va pleca și te vei revolta inutil că a plecat. Și nu vei fi înțeles nimic din ceea ce înseamnă să coordonezi o echipă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *