Arta vinului de calitate

Povestea vinului Jidvei. Cel mai mare producător de vin din România, cea mai bună viță de vie obținută în cadrul școlii de viță, întreținerea acesteia prin tehnologii optime ce asigură producția de struguri de calitate, recoltare în funcție de soiul și gradul de maturare al boabelor urmărindu-se obținerea nivelului optim între nivelul de aciditate, zaharuri și arome, separarea boabelor de ciorchine urmată de o zdrobire ușoară pentru a permite ieșirea mustului.

Maturare realizată în principal în butoaie din lemn de stejar, la o temperatură de 9-12 grade C, pentru o perioadă între 3 luni și 2 ani, sau direct în recipiente din sticlă – pentru obținerea unui buchet de învechire. Urmează cupajul (amestecul a mai multor varietăți de vin pentru obținerea unui anumit tip de vin) și stabilizarea tartrică, proteică și microbiologică a vinului.

Ultima etapă a procesului de obținere a celui mai bun vin – îmbutelierea, cu răcirea în prealabil a vinului, realizată în cele 3 linii de îmbuteliere cu stații de microfiltrare a vinului. Ultimul detaliu, la fel de important, este selecția dopurilor care trebuie să permită un transfer optim de oxigen. Pe scurt : Casa de vinuri Jidvei – artă pură și pasiune pentru tradiție și vinuri de calitate.

Pasul mult așteptat de iubitorii vinurilor Jidvei îl reprezintă, însă, lansarea recentă a magazinului online shop.jidvei.ro unde se pot comanda cele 8 vinuri din colecțiile exclusiviste Mysterium și Owner’s Choice, fiecare colecție fiind o invitație să le descoperi secretele și calitățile. Gama Owner’s Choice reunește unel dintre cele mai apreciate produse denumite după numele fiicelor proprietarului cramelor Jidvei, Ana și Maria : ANA Sauvignon Blanc, ANA Chardonnay, MARIA Fetească Albă, MARIA Pinot Gris.

Un singur exemplu a unui vin de colecție – ANA Sauvignon Blanc, un vin elegant și generos, bogat în arome de caisă, piersică, fructul pasiunii, lămâie și grepfruit. Un buchet unic de arome ce îți îmbată delicat simțurile, special creat pentru cele mai rafinate gusturi, un vin de excepție nelipsit din serile lungi petrecute în cea mai plăcută companie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *